image

Nieuwsberichten

3D SCHETSEN EN PLANNING

3d schetsen
Het definitieve ontwerp van de grondgebonden woningen is afgerond. Hieronder de eerste schetsen. Deze beelden zullen de komende weken worden opgewerkt tot gedetailleerde impressies. Zo weet je precies hoe de woningen eruit komen te zien. 

    

Appartementengebouw
Er zijn diverse gesprekken gevoerd met zorgpartijen voor het appartementengebouw. Helaas heeft dit nog niet geleid tot een concreet plan. Momenteel onderzoekt Van Wijnen een mogelijk alternatief voor de invulling van het gebouw.

Planning
De woningen en appartementen in de Blauwe Hoek worden in één fase gerealiseerd. Gezien de schaal van dit project is het niet mogelijk om gefaseerd te bouwen. Dit heeft als gevolg dat wij helaas niet met de grondgebonden woningen in verkoop kunnen gaan voordat de plannen van het appartementengebouw definitief zijn. De huidige planning is dat wij rondom de zomer in presale gaan met de grondgebonden woningen.

Presale
Voordat we officieel in verkoop gaan start de presale. De presale geeft je de gelegenheid om je alvast voor te bereiden op de start verkoop door je te oriënteren op je woonwensen en de financieringsmogelijkheden. De online informatie tijdens de presale bestaat uit exterieur- en interieurimpressies, sfeerplattegronden en prijsranges per woningtype. Tijdens de presale gaan wij verder met de verkoopvoorbereiding. Vanaf de start verkoop zijn de definitieve prijzen per bouwnummer bekend en beschikken wij over de complete verkoopinformatie zoals een brochure met prijslijst en koperskeuzelijst van de verschillende woningtypes. 

Heb je vragen?
Maak een account aan via deze website en stel je vragen via de chat in je persoonlijke accountomgeving. Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent naar de prijzen, maar deze zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra wij beschikken over nieuwe verkoopinformatie dan zullen wij dit delen via nieuwsbrieven en de website.

BESTEMMINGSPLAN ONHERROEPELIJK

Voor de zomervakantie, op 14 juli 2022, is het bestemmingsplan vastgesteld door de Raad. Inmiddels is het bestemmingsplan onherroepelijk en definitief in werking getreden. Dit is een belangrijke mijlpaal voor de realisatie van het plan. De volgende stap is dat we het definitief ontwerp gaan afronden en een aanvraag omgevingsvergunning in gaan dienen bij de gemeente. Deze vergunning hebben we straks nodig om de woningen ook daadwerkelijk te mogen gaan bouwen.

De verkoop start naar verwachting in het voorjaar van 2023.


 

 

ZONNIG NIEUWS

Zonnig nieuws over de Blauwe Hoek. De gemeente heeft het bestemmingsplan vastgesteld, deze ligt nu ter inzage. Medio september weten we of het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden of dat er bewaren zijn binnengekomen. Ondertussen zijn wij volop aan de slag met de voorbereidingen voor de start verkoop.

Waarom kiezen voor nieuwbouw
Een nieuwbouwwoning kopen kent vele voordelen. Hieronder hebben we de vijf belangrijkste voordelen van nieuwbouw voor je op een rijtje gezet.
 
Energiezuinig 
Voor nieuwbouw gelden strenge eisen op het gebied van energiezuinigheid. Nieuwbouwwoningen zijn standaard gasloos en beschikken over een energielabel A. Dat merk je aan de energierekening. Een nieuwe woning is al snel circa 30 procent zuiniger in energieverbruik dan een woning van 25 jaar oud. 

Nauwelijks onderhoud 
Omdat alles nog nieuw en onderhoudsarm is, heb je de eerste jaren geen of nauwelijks onderhoud. Dit scheelt geld en tijd! Daarnaast werken we uitsluitend met de beste bouwmaterialen zodat onderhoud wordt beperkt en levensduur van de woning wordt verlengd. 

Garantie 
Nieuwe woningen worden standaard afgeleverd met garantie. Zo ben je er zeker van dat je de eerste jaren niet voor onaangename verrassingen komt te staan. 

Eigen inrichting 
Een nieuwbouwwoning kun je volledig inrichten naar eigen smaak. Afwerking van vloeren, keuken, badkamer en toilet precies zoals je graag wilt. Zonder eerst te hoeven breken. Extra wandcontactdozen nodig op zolder? Bij Van Wijnen zijn jouw persoonlijke woonwensen bespreekbaar. 

Minder kosten 
Nieuwbouw wordt vrij op naam geleverd. Je betaalt voor de levering dus geen overdrachtsbelasting en notariskosten. Daarnaast spaar je eventuele makelaarskosten uit.

UPDATE VAN DE ONTWIKKELINGEN

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van De Blauwe Hoek. Lees er hieronder meer over.

Bestemmingsplan

Voor de ontwikkeling van woningen op deze locatie is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De voorbereidingen voor het opstarten van de bestemmingsplanprocedure bevinden zich in de afrondende fase. Het ontwerpbestemmingsplan wordt in de eerste helft van februari behandeld in het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard. Hierna zal het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd. We verwachten dat het bestemmingsplan in juni kan worden vastgesteld door de gemeente en net voor de zomer van 2022 onherroepelijk zal zijn. Daarna kunnen we de verkoopwerkzaamheden gaan oppakken. Zoals we nu kunnen inschatten zal de officiële verkoop rond de zomer zijn. 

Inrichtingsplan
In de Blauwe Hoek geniet je van de rust en ruimte van het goede buitenleven. Op deze plek woon je straks in een intiem wijkje dat doet denken aan de fraaie boerenerven van weleer. De afgelopen maanden, maar ook de komende periode wordt samen met de gemeente Lingewaard de inrichting van de openbare ruimte nader vormgegeven. Hierbij krijgen de groenvoorzieningen in de vorm van hagen en bomen steeds meer een vaste plek en wordt nagedacht over het type bestrating en de positie van de parkeerplaatsen. Op onderstaande tekening zie je hiervan de eerste schetsen. 

Het ontwerp
Het ontwerp, de plattegronden en de installaties worden steeds verder uitgewerkt. In de komende weken zal het voorlopig ontwerp worden afgerond. Deze zal dan ter goedkeuring worden gelegd aan de commissie beeldkwaliteit (welstand). Wij hopen eind februari een eerste gevelbeeld te kunnen laten zien. In maart starten we met de uitwerking van het definitieve ontwerp met als einddoel een aanvraag omgevingsvergunning voor de woningen.  

TERUGKOPPELING INFORMATIEAVOND

Op 15 juli hebben wij een online informatieavond gehouden over het nieuwbouwproject De Blauwe Hoek. Er waren meer dan 100 deelnemers en er zijn veel vragen via de chat gesteld. In deze nieuwsbrief geven we antwoord op de meest gestelde vragen. 

Algemeen

Verkoopprijzen
Over de verkoopprijzen kunnen we op dit moment nog niet zoveel zeggen omdat we nog in de ontwerpfase zitten. Wel kunnen we alvast aangeven dat de woningen standaard worden opgeleverd met een badkamer en toilet, maar zonder keuken.

Toewijzing
Voor de verkoop van de woningen is bewust voor lokale makelaars gekozen. Hierdoor zal de verkoop van dit project voornamelijk bij de lokale bewoners onder de aandacht worden gebracht.

Na de inschrijfperiode worden de woningen toegewezen. Bij de toewijzing van de woningen zal onder andere gekeken worden naar bouwnummervoorkeur, eventuele financiële voorbehouden en de leeftijden en gezinssamenstelling in relatie tot het type woning en de desbetreffende doelgroep.

Duurzaamheid
Voor wat betreft het punt duurzaamheid kunnen wij aangeven dat de woningen gasloos gebouwd worden. Verder dienen wij rekening te houden met de geldende bouw- en regelgeving en o.a. de nieuwe regelgeving omtrent BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). We zullen de eisen die hieruit volgen meenemen in de woningen, zowel bouwkundig als installatietechnisch. Omdat we ons nog in de ontwerpfase bevinden is het te vroeg om exact antwoord te geven op welke wijze we dit per woning denken te gaan realiseren. Hierover zullen we op een later moment meer informatie verstrekken.

Starterswoningen
Er komen 8 rug-aan-rug woningen van circa 84 m². De woningen hebben een afmeting van circa 5.70 meter breed en 7.00 meter diep. Het perceeloppervlak van een tussenwoning is circa 85 m² en van een hoekwoning circa 125 m². Boven het huiskamer café komt een bovenwoning van circa 100 m². Er komt in ieder geval een gezamenlijke fietsenberging op het terrein. 

Gezinswoningen
Er worden 8 gezinswoningen van circa 126 m² gerealiseerd. Deze woningen hebben een afmeting van circa 5.40 meter breed en 10 meter diep. Het perceeloppervlak van een tussenwoning is circa 128 m² en van een hoekwoning circa 135-180 m². Het is mogelijk om de woningen uit te bouwen met maximaal 2,4 meter. Daarnaast zullen er diverse andere optiemogelijkheden zijn, maar deze worden in een later stadium gedeeld.

Levensloopgeschikte woningen
De 8 levensloopgeschikte woningen hebben een woonoppervlak van circa 120 m² en een afmeting van 7.20 meter breed en 11 meter diep. Het perceeloppervlak van een tussenwoning is circa 150-180 m² en van een hoekwoning circa 193-230 m².

Zorgappartementen
In het project De Blauwe Hoek is voorzien in een zorgappartementen gebouw. Hierin zullen meerdere appartementen worden gerealiseerd met de mogelijkheid tot het verkrijgen van zorg. Daarnaast voorziet het gebouw in een gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners. De eerste gesprekken met de zorgaanbieder zijn opgestart, meer informatie hierover volgt in een later stadium. Dan hopen we ook meer te kunnen vertellen over de wijze van inschrijven/ in aanmerking komen voor een appartement. 

Kavels
Naast de vragen over de woningen zijn er ook veel vragen gesteld over de kavels. De kavelverkoop loopt via SOM Makelaars in Gendt. Mocht je interesse hebben in het bouwen van je eigen woning, neem dan rechtstreeks met hen contact op. 

ONLINE INFORMATIEAVOND

Op donderdag 15 juli aanstaande is er van 19.00 tot 20.30 uur een online informatieavond over het plan De Blauwe Hoek. Tijdens de informatieavond wordt door de gemeente Lingewaard en de projectontwikkelaar van Van Wijnen een toelichting gegeven op de toekomstige invulling van het gebied, de verschillende woningentypes en de planning. Tijdens deze avond is het mogelijk om via de chat vragen te stellen.

Eenvoudig deelnemen
De webinar wordt gehost via Microsoft Teams. Je kunt eenvoudig deelnemen via je computer, laptop, tablet of smartphone en hoeft hier niets voor te installeren. Als je de Teams-app al hebt, kun je deze natuurlijk gebruiken. Maar je kunt ook via je eigen browser deelnemen aan de webinar. Gebruik dan bij voorkeur Google Chrome of Safari voor het beste resultaat.

Hoe werkt het?
- Klik op 15 juli om 18.55 uur op deze link.
- Selecteer de optie 'Bekijken op het web' als je nog niet eerder de Teams-app hebt gedownload.
- Als je hebt gekozen voor 'Bekijken op het web' kun je daarna kiezen tussen 'meld u aan' of 'anoniem deelnemen'.
- Hierna kom je bij de webinar terecht. Deze start om 19.00 uur. 

Bekijk eventueel de video met uitleg van Microsoft Teams via deze link.

Tot dan!
 

WONEN IN EEN BOERDERIJ LOODS OF SCHUUR

Nieuwbouw De Blauwe Hoek in Doornenburg wordt een intiem erf met voor iedere woonwens wel een woning. Zo komen er zorgappartementen en vrije kavels, maar ook woningen voor starters, gezinnen en senioren. Bijzonder aan de architectuur van het nieuwe wijkje is de knipoog naar de oude boerenerven van weleer. Een grote boerderij met daaromheen loodsen en schuren geven De Blauwe Hoek een bijzonder landelijke uitstraling. Hier woon je straks midden in de natuur met alle voorzieningen toch vlakbij. 

Blijf op de hoogte

Zie jij jezelf al wonen op een authentiek boerenerf aan de rand van gezellig en sfeervol Doornenburg in de Betuwe? Schrijf je dan in als belangstellende. Wordt het een starterswoning, een gezinswoning of een levensloopgeschikte woning? We zijn heel benieuwd hoe jij wilt wonen in De Blauwe Hoek. De verkoop start rond de zomer van 2023.

Meld je aan