image

Nieuwsberichten

TERUGKOPPELING INFORMATIEAVOND

Op 15 juli hebben wij een online informatieavond gehouden over het nieuwbouwproject De Blauwe Hoek. Er waren meer dan 100 deelnemers en er zijn veel vragen via de chat gesteld. In deze nieuwsbrief geven we antwoord op de meest gestelde vragen. 

Algemeen

Verkoopprijzen
Over de verkoopprijzen kunnen we op dit moment nog niet zoveel zeggen omdat we nog in de ontwerpfase zitten. Wel kunnen we alvast aangeven dat de woningen standaard worden opgeleverd met een badkamer en toilet, maar zonder keuken.

Toewijzing
Voor de verkoop van de woningen is bewust voor lokale makelaars gekozen. Hierdoor zal de verkoop van dit project voornamelijk bij de lokale bewoners onder de aandacht worden gebracht.

Na de inschrijfperiode worden de woningen toegewezen. Bij de toewijzing van de woningen zal onder andere gekeken worden naar bouwnummervoorkeur, eventuele financiële voorbehouden en de leeftijden en gezinssamenstelling in relatie tot het type woning en de desbetreffende doelgroep.

Duurzaamheid
Voor wat betreft het punt duurzaamheid kunnen wij aangeven dat de woningen gasloos gebouwd worden. Verder dienen wij rekening te houden met de geldende bouw- en regelgeving en o.a. de nieuwe regelgeving omtrent BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). We zullen de eisen die hieruit volgen meenemen in de woningen, zowel bouwkundig als installatietechnisch. Omdat we ons nog in de ontwerpfase bevinden is het te vroeg om exact antwoord te geven op welke wijze we dit per woning denken te gaan realiseren. Hierover zullen we op een later moment meer informatie verstrekken.

Starterswoningen
Er komen 8 rug-aan-rug woningen van circa 84 m². De woningen hebben een afmeting van circa 5.70 meter breed en 7.00 meter diep. Het perceeloppervlak van een tussenwoning is circa 85 m² en van een hoekwoning circa 125 m². Boven het huiskamer café komt een bovenwoning van circa 100 m². Er komt in ieder geval een gezamenlijke fietsenberging op het terrein. 

Gezinswoningen
Er worden 8 gezinswoningen van circa 126 m² gerealiseerd. Deze woningen hebben een afmeting van circa 5.40 meter breed en 10 meter diep. Het perceeloppervlak van een tussenwoning is circa 128 m² en van een hoekwoning circa 135-180 m². Het is mogelijk om de woningen uit te bouwen met maximaal 2,4 meter. Daarnaast zullen er diverse andere optiemogelijkheden zijn, maar deze worden in een later stadium gedeeld.

Levensloopgeschikte woningen
De 8 levensloopgeschikte woningen hebben een woonoppervlak van circa 120 m² en een afmeting van 7.20 meter breed en 11 meter diep. Het perceeloppervlak van een tussenwoning is circa 150-180 m² en van een hoekwoning circa 193-230 m².

Zorgappartementen
In het project De Blauwe Hoek is voorzien in een zorgappartementen gebouw. Hierin zullen meerdere appartementen worden gerealiseerd met de mogelijkheid tot het verkrijgen van zorg. Daarnaast voorziet het gebouw in een gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners. De eerste gesprekken met de zorgaanbieder zijn opgestart, meer informatie hierover volgt in een later stadium. Dan hopen we ook meer te kunnen vertellen over de wijze van inschrijven/ in aanmerking komen voor een appartement. 

Kavels
Naast de vragen over de woningen zijn er ook veel vragen gesteld over de kavels. De kavelverkoop loopt via SOM Makelaars in Gendt. Mocht je interesse hebben in het bouwen van je eigen woning, neem dan rechtstreeks met hen contact op. 

ONLINE INFORMATIEAVOND

Op donderdag 15 juli aanstaande is er van 19.00 tot 20.30 uur een online informatieavond over het plan De Blauwe Hoek. Tijdens de informatieavond wordt door de gemeente Lingewaard en de projectontwikkelaar van Van Wijnen een toelichting gegeven op de toekomstige invulling van het gebied, de verschillende woningentypes en de planning. Tijdens deze avond is het mogelijk om via de chat vragen te stellen.

Eenvoudig deelnemen
De webinar wordt gehost via Microsoft Teams. Je kunt eenvoudig deelnemen via je computer, laptop, tablet of smartphone en hoeft hier niets voor te installeren. Als je de Teams-app al hebt, kun je deze natuurlijk gebruiken. Maar je kunt ook via je eigen browser deelnemen aan de webinar. Gebruik dan bij voorkeur Google Chrome of Safari voor het beste resultaat.

Hoe werkt het?
- Klik op 15 juli om 18.55 uur op deze link.
- Selecteer de optie 'Bekijken op het web' als je nog niet eerder de Teams-app hebt gedownload.
- Als je hebt gekozen voor 'Bekijken op het web' kun je daarna kiezen tussen 'meld u aan' of 'anoniem deelnemen'.
- Hierna kom je bij de webinar terecht. Deze start om 19.00 uur. 

Bekijk eventueel de video met uitleg van Microsoft Teams via deze link.

Tot dan!
 

WONEN IN EEN BOERDERIJ KAS OF SCHUUR

Nieuwbouw De Blauwe Hoek in Doornenburg wordt een intiem erf met voor iedere woonwens wel een woning. Zo komen er zorgappartementen en vrije kavels, maar ook woningen voor starters, gezinnen en senioren. Bijzonder aan de architectuur van het nieuwe wijkje is de knipoog naar de oude boerenerven van weleer. Een grote boerderij met daaromheen kassen en schuren geven De Blauwe Hoek een bijzonder landelijke uitstraling. Hier woon je straks midden in de natuur met alle voorzieningen toch vlakbij. De start verkoop staat gepland voor najaar 2021.

Blijf op de hoogte

Zie jij jezelf al wonen op een authentiek boerenerf aan de rand van gezellig en sfeervol Doornenburg in de Betuwe? Schrijf je dan in als belangstellende. Wordt het een starterswoning, een gezinswoning of een levensloopgeschikte woning? We zijn heel benieuwd hoe jij wilt wonen in De Blauwe Hoek. Maar wacht niet te lang. De verkoop start in het voorjaar van 2022.

Meld je aan